Mesni uštipci u slanini

Vrijeme pripremePriprema
25min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
40min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Mesni uštipci u slanini by Shutterstock Shutterstock
Mesni uštipci u slanini by Shutterstock Shutterstock
Mesni uštipci u slanini by Shutterstock Shutterstock

Mesni uštipci su uvijek ukusni, posebno omotani slojevima hrskave slanine.

Ovo jednostavno mesno jelo poslužite uz povrće po želji, s ajvarom ili s malo umaka na bazi kiselog vrhnja. A naravno, obavezan je i domaći kruh.

Sastojci

Broj porcija
5
400 gmljevene junetine
2 kriškestarog kruha
1jaje
1crveni luk
1 žličicasenfa
1 žličicasitno nasjeckanog peršina
70 mlmlijeka
sol, papar
300 gslanine, narezane na tanke kriške za omatanje

Priprema

1Kruh potopite u mlijeku i ocijedite pa umiješajte u meso uz ostale sastojke

Kruh potopite u mlijeku, pustite da se namoči i zatim ga ocijedite. Mljevenom mesu dodajte ocijeđeni kruh i sve ostale sastojke osim slanine. Začinite po želji. Zamijesite jednoličnu smjesu.


2Neka smjesa kratko odstoji u hladnjaku

Ostavite oko 20 minuta u hladnjaku.


3Smjesu s mesom oblikujte u uštipke pa omotajte slaninom

Na podlogu raširite tanko narezane kriške slanine. Od mesa oblikujte kuglice koje malo spljoštite prstima kao uštipke. Trebaju biti promjera kao širina kriške slanine. Svaki uštipak omotajte kriškom slanine.


4Pecite

Možete ih pripremiti na tavi na malo ulja ili na roštilju. Pecite ih 10 do 15 minuta sa svake strane, ovisno koliko su uštipci debeli.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.