U manjoj posudi promiješajte kvasac i ½ žličice šećera s 100 ml tople vode. Ostavite da se kvasac aktivira otprilike 5 do 10 minuta.
U većoj, zasebnoj, posudi pomiješajte preostali šećer, sol i 200 g brašna.
U kvasac dodajte maslinovo ulje. Promiješajte i ulijte u smjesu s brašnom.
Sastojke kuhačom promiješajte, a zatim rukama zamijesite tijesto postepeno dodavajući ostatak brašna i ostatak vode. Smjesu mijesite rukama dok se svi sastojci ne sjedine i dok se tijesto ne počne formirati. Prebacite ga na lagano pobrašnjenu podlogu i mijesite dok ne dobijete glatko i elastično tijesto, otprilike 8 do 10 minuta. Tijesto je spremno kad je glatko i kad se više ne lijepi za prste.
Dobiveno tijesto vratite u veću posudu koju ste prethodno lagano namastili, okrenite par puta kako bi se nauljilo sa svih strana, prekrijte krpom ili plastičnom folijom i ostavite na toplome 1 do 2 sata.
Pripremite i lagano namastite kalupa za kruh dimenzija 23 x 13 cm.
Nakon što se tijesto udvostručilo, prebacite ga na pobrašnjenu podlogu, preklopite par puta, oblikujte u štrucu, prebacite u pripremljeni kalup, pokrijte i ostavite na toplom mjestu 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Pecite otprilike 30 do 35 minuta.
Pečeni kruh izvadite iz pećnice i ostavite da se kratko ohladi u kalupu, zatim ga izvadite i ostavite da se u potpunosti ohladi prije rezanja.