Sultan kebab

Vrijeme pripremePriprema
35min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Sultan kebab by Shutterstock Shutterstock

Ako volite tursku kuhinju predlažemo vam da isprobate ovaj ukusan recept! Sultan kebab s piletinom i povrćem oduševit će sve koji ga odluče napraviti!

Sastojci

Broj porcija
4

Kebab

500 gpiletine, narezane na sitne kockice
2 glavice crvenog luka, sitno sjeckane
2mrkve, sitno sjeckane
3crvene paprike, sitno sjeckane
1tikvica, sitno sjeckana
2 češnja češnjaka, sitno sjeckanog
150 ggraška (odmrznutog ili iz konzerve)
1 žlicakoncentrata od rajčice
1 kockapilećeg temeljca
150 gfeta sira
8listova za pitu ili savijaču

Bešamel umak

40 gmaslaca
25 goštrog brašna
250 mlmlijeka
Prstohvat muškatnog oraščića
Sol
Papar

Premaz

50 mlmaslinovog ulja
60 gnaribane Mozzarelle
60 gnaribanog Ementalera

Priprema

Kebab

1 Pripremite nadjev

U tavi zagrijte maslinovo ulje i ispržite meso. Meso izvadite pa dodajte luk. Ispržite luk pa ubacite mrkvu i papriku te dinstajte oko 3 minute. Dodajte tikvice i dinstajte oko 5 minuta. Na kraju dodajte koncentrat rajčice, češnjak i kocku temeljca. Vratite meso u tavu. Poklopite, smanjite vatru i dinstajte sve skupa 10 minuta dok povrće ne omekša. Dodajte grašak i dinstajte još 2 minute. Začinite po ukusu i sklonite s vatre.


2 Oblikujte kebab

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pripremite jedan veliki lim za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. U zdjelicu promjera 15 cm i dubine 5 cm stavite 2 lista za pite tako da se u sredini preklapaju. Napunite ih do pola s nadjevom. Dodajte malo feta sira pa još nadjeva skoro do vrha. Svaki list zatvorite i premažite maslinovim uljem.


3 Premjestite na lim za pečenje

Kada ste zatvorili listove, zdjelu preokrenite i stavite kebabe na pleh. Ukupno bi trebalo ispasti 4 veća kebaba.

Bešamel umak

4 Pripremite bešamel umak

U loncu srednje veličine rastopite maslac. Dodajte brašno, kratko popržite i dodajte mlijeko uz stalno miješanje kako ne bi ostale grudice. Začinite muškatnim oraščićem, soli i paprom.

Premaz

5 Premažite 

Kebabe obilno premažite bešamel umakom te pospite sirom.


6 Pecite

Pecite ih u zagrijanoj pećnici 25-30 minuta dok ne poprime lijepu boju i postanu hrskavi. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.