Svinjski bečki i restani krumpir

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Svinjski bečki i restani krumpir by Shutterstock Shutterstock

Poznati ručak.

Sastojci

Broj porcija
4

Svinjski bečki

600 gsvinjskih šnicli od buta
2jaja
200 gbrašna
200 gkrušnih mrvica
3 žlicemlijeka
po želji soli i papra

Restani krumpir

1 kgkrumpira
100 mlulja
1luk
50 gsvježeg peršina
po želji soli i papra

Priprema

1Pripremite meso i smjesu za pohanje

Meso istucite batom s obje strane, posolite i popaprite. Pripremite brašno i krušne mrvice. Jaja izmutite s mlijekom.


Meso uvaljajte u brašno, otresite višak, ubacite u jaje, ocijedite i na kraju uvaljajte u krušne mrvice.


2Pripremite restani krumpir

Operite i skuhajte neoguljene krumpire u kipućoj slanoj vodi. Još tople ih oljuštite te ih narežite na kolute.


Zagrijte ulje i na njemu ispržite sitno nasjeckani luk. Kad luk porumeni, dodajte krumpir.


Posolite, popaprite pa nastavite pržiti još neko vrijeme. Na kraju posipajte nasjeckani peršin i poslužite kao prilog uz meso.


3Pržite šnicle u dubokom ulju

Zagrijte ulje u dubljoj tavi i pohajte šnicle dok ne dobiju zlatnu boju sa svake strane.


Pohane šnicle stavite na kuhinjski papir kako bi se upio višak masnoće.


4 ili u fritezi na vrući zrak

Ako koristite fritezu na vrući zrak (air fryer) trebat će vam puno manje ulja, tek par žlica. Upalite je da se zagrije na 200 stupnjeva.


Posudu za prženje na vrući zrak premažite s malo ulja, tek toliko da se ništa ne zalijepi i u jednom sloju stavite panirane šnicle.


Svaki komad još malo nauljite (najbolje bočicom s raspršivačem) i pržite na vrući zrak oko 4 minute. Okrenite i pržite još 4 minute. Gotovi su kad dobiju zlatnu koricu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.