Božanstveni pileći ražnjići

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Božanstveni pileći ražnjići by Shutterstock Shutterstock

Ukusni pileći ražnjići sa žara, marinirani u aromatičnim začinima idealni su za vašu sljedeću ljetnu proslavu ili ručak. Vrlo su jednostavni za pripremu te se savršeno slažu s bilo kojim prilogom.

Sastojci

Broj porcija
6

Marinada

120 gmajoneze
80 mlmlaćenice (70 ml mlijeka + 2 žlice limunovog soka ili octa)
50 gnasjeckanog svježeg vlasca
50 gnasjeckanog svježeg peršina
50 gnasjeckane svježe metvice
2 žlicesvježeg estragona, nasjeckanog (možete zamijeniti koprom, bosiljkom ili mažuranom)
1 žličicacrvenih čili pahuljica
1 žlicaocta
2 žličicekapara
2 češnjačešnjaka, usitnjena
krupna sol, po ukusu
svježe mljeveni crni papar, po ukusu

Pileći ražnjići

1 kgpilećih zabataka, bez kostiju i kože, uklonjene masnoće, izrezana na komade veličine 1,5 cm
drveni ražnjići, namočeni pola sata u vodi

Priprema

Marinada

1 Pripremite marinadu

Stavite sve sastojke za marinadu u sjeckalicu ili blender i blendajte dok ne postane glatko, oko 45 sekundi. Ostavite sa strane.

Meso

2 Marinirajte meso

Dodajte meso u veliku vrećicu koja se može zatvoriti ili zdjelu i prelijte polovicu marinade po piletini, a ostatak ostavite za umakanje. Ostavite da se marinira najmanje 2 sata ili preko noći.


3 Pripremite ražnjiće

Meso izvadite iz marinade, otresite višak marinade te ga nabodite na štapiće, 5-6 komada po jednom štapiću.


4 Pecite

Zagrijte vanjski roštilj ili grill tavu na srednje jakoj vatri. Stavite ražnjiće na roštilj ili tavu ostavljajući dovoljno razmaka između i pecite oko 5 minuta sa svake strane dok unutarnja temperatura ne dosegne 70°C.


5 Poslužite

Ražnjiće poslužite uz neku osvježavajuću salatu ili prilog po želji te ih premažite preostalom marinadom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.