Kotlet u tijestu

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Kotlet u tijestu

Ovo su recepti za svečana jela s mesom za Dan žena 1979. godine

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgsvinjskog kotleta u komadu, bez kosti
1 pakiranjelisnatog tijesta
2crvena luka
380 gkiselog kupusa
2 žliceulja
1žumanjak
1 žličicašećera
sol, papar

Priprema

1Lisnato tijesto odmrznite

Lisnato tijesto izvadite iz zamrzivača i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi 2 sata.


2Pripremite nadjev od kiselog kupusa

Luk očistite, nasjeckajte i propržite ga na zagrijanom ulju dok ne postane staklast. Dodajte mu kiseli kupus i još propirjajte. Kad je gotovo posolite, popaprite i dodajte šećer.


3Lisnato tijesto razvaljajte

Linasto tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi. Na njega prvo stavite kiseli kupus, zatim meso te sve zajedno zarolajte u roladu. Tijesto premažite umućenim žumanjkom.


4Stavite peći

Dobivenu roladu stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva 90 minuta.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.