Svinjsko meso s povrćem

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
3h
Ukupno vrijemeUkupno
3h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Svinjsko meso s povrćem

Retro kuhinja: Specijaliteti s mesom za Dan žena 1979. godine.

Sastojci

Broj porcija
6
1 kgsvinjskog mesa u komadu s kožom
500 gkrumpira
500 gmrkve
4 komluka
bijelo vino
lovorov list, mažuran
crvena paprika u prahu
sol, papar
vezica peršina

Priprema

1Pripremite meso

Meso operite, posušite i zarežite kožicu na više mjesta. Dobro ga začinite soli, paprom i mljevenom paprikom i premjestite ga u namočenu glinenu posudu (ili bilo koju vatrostalnu posudu za pečenje).


2Povrće ogulite, operite i nasjeckajte na veće komade

Zatim ga začinite, dodajte mu oprano povrće, mažuran i lovorov list. Sve zajedno stavite peći, podlijte vinom.


3Stavite peći

Pripremljeno pečenje stavite peći u pećnicu na 200 stupnjeva otprilike 2 sata.


Pečenje izvadite iz posude, premažite slanom vodom i vratite u pećnicu da dobije koricu. Posipajte sjeckanim peršinom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.