Teleće šnicle s povrćem

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Teleće šnicle s povrćem

Retro kuhinja: Specijaliteti s mesom za Dan žena 1979. godine.

Sastojci

Broj porcija
4
400 gtelećih šnicli
100 gkuhane šunke
4rajčice
2 žliceulja
majčina dušica
muškatni oraščić
sol, papar

Priprema

1Pripremite teleće šnicle

Teleće šnicle posolite i popaprite, začinite majčinom dušicom i muškatnim oraščićem te ih uvaljajte u brašno.


2Pripremite šunku i povrće

Kuhanu šunku narežite na tanke ploške. Povrće očistite, operite i nasjeckajte ga.


3Popržite šnicle

U zagrijanom ulju popržite pripremljene teleće šnicle i ostavite ih na toplom.


Zatim ubacite rajčicu, poriluk i šunku kratko propirjajte. Kad je povrće gotovo posolite ga i prelijte preko mesa.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.