Teleća rolada

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Teleća rolada by Shutterstock Shutterstock
Teleća rolada by Shutterstock Shutterstock

Retro kuhinja: Specijaliteti s mesom za Dan žena 1979. godine.

Sastojci

Broj porcija
4
4 komtelećih šnicli po 125 g
150 ghrenovki
4tvrdo kuhana jaja
4 žlicemaslaca
1 žlicagustina
2crvena luka
750 gsmrznutih mahuna
500 mlpovrtnog temeljca
150 gmilerama
2 režnjačešnjaka
1 vezicaperšina
sol, papar

Priprema

1Pripremite meso

Teleće šnicle stanjite kuhinjskim batom.


2Pripremite nadjev i rolice

Kuhane hrenovke ogulite, usitnite i izmješajte s nasjeckanim peršinom. Dobivenom smjesom premažite šnicle, na svaku stavite tvrdo kuhano jaje i zarolajte. Svaku rolicu učvrstite čačkalicom, začinite soli i paprom te popržite na zagrijanom maslacu.


3Rolice skuhajte

Popržene rolice prelijte temeljcem i kuhajte 20 minuta. Razmutite gustin zajedno s mileramom, dodajte u temeljac kako bi ga zgusnuli te začinite soli i paprom.


4Mahune odmrznite

Mahune odmrznite i po potrebi blanširajte.


5Pripremite mahune

Luk očistite, nasjeckajte i popržite na zagrijanom maslacu. Dodajte mahune i vodu te kuhajte 25 minuta. Prije posluživanja mahune posipajte sjeckanim peršinom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.