Zagrijte maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Prodinstajte luk, polovice češnjaka i čili 2-3 minute ili dok luk ne omekša i postane proziran.
Umiješajte vino, rajčice, bosiljak, origano i masline. Smanjite vatru na nisku i pustite da seumak kuha 10 do 15 minuta ili dok se ne zgusne.
Dok se umak krčka, napravite mesne okruglice. Stavite mljevenu junetinu i svinjetinu u veliku zdjelu za i napravite udubljenje u sredini. Dodajte peršin, ribani sir, protisnuti češnjak i namočene krušne mrvice u sredinu i lagano zamjesite rukama. Posolite i popaprite. Smjesu oblikujte u kuglice veličine golf loptica i lagano pospite brašnom.
Zagrijte maslinovo ulje u tavi i pržite mesne okruglice dok ne porumene sa svih strana. Nemojte pretrpati tavu mesnim okruglicama, ostavite dovoljno mjesta da ih možete pažljivo okretati.
Prebacite mesne okruglice u posudu za pečenje. Prelijte umakom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 10 minuta. Poslužite uz rižu ili tjesteninu i uživajte.