Jezik u vinu

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
2h
Ukupno vrijemeUkupno
2h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Jezik u vinu

Retro kuhinja: Specijaliteti s mesom za Dan žena 1979. godine.

Sastojci

Broj porcija
4
3goveđa jezika
250 gšampinjona
4 šnitekruha
1crvena luka
2 žlicecrvenog vina
30 gmaslaca
ulje
sol

Priprema

1Pripremite goveđe jezike

Goveđe jezike prokuhajte, ogulite ih i narežite na tanke ploške.


2Pripremite šampinjone

Šampinjone prebrišite čistom krpom, nasjeckajte ih na tanke listiće i poprskajte limunovim sokom da ne potamne.


Na ulju pvo propirjajte sitno nasjeckani luk, a zatim dodajte šampinjone i vrlo malo vode. Ostavite da se krčka 5 minuta. Kada je gotovo dodajte crno vino i dobro promiješajte.


3Posluživanje

Prije posluživanja kruh premažite maslacem, na njega stavite tanko narezani jezik i prelijte umakom od šampinjona te sjeckanim peršinom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.