Saft od pilećeg zabatka sa šampinjonima

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Saft od pilećeg zabatka sa šampinjonima by Shutterstock Shutterstock

Možete ga napraviti više pa sačuvati i za dan nakon, samo promijenite prilog i salatu.

Sastojci

Broj porcija
4
2 žliceulja
4pileća zabatka
2crvena luka
2mrkve
2 režnjačešnjaka
3 žlicekoncentrata rajčice
200 mlpasirane rajčice
1 žličicaslatke crvene paprike
250 gšampinjona
voda po potrebi
sol
svježi peršin

Priprema

1 Pripremite povrće

Luk i češnjak sitno nasjeckajte, mrkvu naribajte. Šampinjone narežite na ploške.


2 Dinstajte

Na ulju u dubljoj tavi kratko popržite pileće zabatke sa svih strana i izvadite. Na istu masnoću dodajte luk i dinstajte dok ne postane staklast.


Dodajte mrkvu i češnjak, kratko dinstajte uz stalno miješanje i vratite pileće zabatke u tavu.


Dodajte koncentrat rajčice, pasiranu rajčicu, slatku crvenu papriku, šampinjone, posolite i ulijte vode toliko da sve prekrije.


3 Skuhajte

Poklopite i kuhajte oko 45 minuta uz povremeno miješanje i dolijevanje vode koliko je potrebno.


Poslužite uz kuhanu tjesteninu, rižu ili pire krumpir.