Kolač s preljevom od limuna

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Kolač s preljevom od limuna by Shutterstock Shutterstock
Kolač s preljevom od limuna by Shutterstock Shutterstock
Kolač s preljevom od limuna by Shutterstock Shutterstock
Donosimo vam recept za mekan, sočan i prozračan kolač s preljevom od limuna. Poslužite ga uz šalicu kave ili čaja ili kuglicu sladoleda od vanilije.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

230 gomekšalog maslaca
150 gšećera
4jaja
230 gglatkog brašna
1prašak za pecivo
1 prstohvatsoli

Preljev

85 gšećera u prahu

Priprema

Biskvit

1Zagrijte pećnicu

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva (ventilacijska pećnica) ili na 160 stupnjeva (plinska pećnica).


2Miješajte maslac, šećer i jaja

Umutite omekšali maslac i šećer. Miješajte dok smjesa ne postane kremasta pa dodajte jedno po jedno jaje pažljivo miješajući.


3Dodajte ostale sastojke

Dodajte brašno, prašak za pecivo, sol i limunovu koricu te miješajte dok se svi sastojci fino ne sjedine.


4Pripremite kalup

Kalup za kruh (8 x 21 cm) obložite papirom za pečenje pa izlijte smjesu. Smjesu poravnajte žlicom.


5Pecite

Pecite 45 do 50 minuta. Zabodite čačkalicu kako biste provjerili je li kolač gotov. Ako izađe čista, spreman je.

Preljev

6Napravite preljev

Dok se kolač hladi, napravite preljev tako što ćete promiješati sok od 1 ½ limuna i šećer u prahu.


7Prelijte kolač

Kolač izbodite vilicom pa ga zalijte preljevom. Preljev će se upiti, a šećer će stvoriti finu hrskavu koricu.


8Ostavite da se ohladi

Ostavite u kalupu da se u potpunosti ohladi pa poslužite. Ovaj kolač se može čuvati u hermetički zatvorenoj posudi 3 do 4 dana, a možete ga čuvati i u zamrzivaču do mjesec dana.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
399 kcal
Proteini
5 g
Masnoće
21 g
Ugljikohidrati
50 g
Sol
0.3 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.