Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva (ventilacijska pećnica) ili na 160 stupnjeva (plinska pećnica).
Umutite omekšali maslac i šećer. Miješajte dok smjesa ne postane kremasta pa dodajte jedno po jedno jaje pažljivo miješajući.
Dodajte brašno, prašak za pecivo, sol i limunovu koricu te miješajte dok se svi sastojci fino ne sjedine.
Kalup za kruh (8 x 21 cm) obložite papirom za pečenje pa izlijte smjesu. Smjesu poravnajte žlicom.
Pecite 45 do 50 minuta. Zabodite čačkalicu kako biste provjerili je li kolač gotov. Ako izađe čista, spreman je.
Dok se kolač hladi, napravite preljev tako što ćete promiješati sok od 1 ½ limuna i šećer u prahu.
Kolač izbodite vilicom pa ga zalijte preljevom. Preljev će se upiti, a šećer će stvoriti finu hrskavu koricu.
Ostavite u kalupu da se u potpunosti ohladi pa poslužite. Ovaj kolač se može čuvati u hermetički zatvorenoj posudi 3 do 4 dana, a možete ga čuvati i u zamrzivaču do mjesec dana.
(po porciji)