Ombre cheesecake

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
35min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Ombre cheesecake
Ombre cheesecake
Ovaj "ombre" cheesecake na prvu će vas osvojiti izgledom, a zatim i okusom. Torta je lagana i kremasta, a glavni sastojci su bobičasto voće i krem sir, dok vam sama priprema torte neće oduzeti puno vremena.

Sastojci

Broj porcija
8

Preljev

300 gšumskog voća
50 gšećera
3 žlicevode
5 gželatine u prahu

Podloga

150 gpetit keksa
50 grastopljenog maslaca

Krema od sira

300 gkrem sira sobne temperature
400 mlvrhnja za šlag
60 gšećera u prahu
5 gželatine u prahu
2 žlicehladne vode
Bobičasto voće za dekoraciju

Priprema

Preljev

1Pripremite voće

Prvo pripremite preljev od voća kako bi se ohladio i stisnuo. Stavite voće, šećer, limunov sok i 1 žlicu vode u manji lonac, na srednje jaku vatru, i pustite da lagano krčka, povremeno miješajte, otprilike 15 minuta, dok se umak ne zgusne.


2Procijedite

Sklonite s vatre i procijedite preljev kroz sito. 


3Pripremite želatinu

U manjoj posudi pomiješajte želatinu s 2 žlice vode i ostavite da nabubri 5 do 10 minuta. 


4Sjedinite sastojke

Stavite želatinu na laganu vatru samo da se otopi, a zatim ju prelijte u procijeđeni preljev od voća. Promiješajte i ostavite umak na sobnoj temperaturi da se ohladi. 

Podloga

5Sameljite kekse

Kekse sameljite u blenderu do mrvičaste teksture, prebacite u posudu, zalijte s otopljenim maslacem i dobro promiješajte.


6Utisnite u kalup

Pripremite kalup promjera 18 cm, lagano ga namastite i pomoću dlana ili dna čaše utisnite kekse. 

Krema od sira

7Otopite želatinu

Otopite želatinu u hladnoj vodi i ostavite da nabubri 5 do 10 minuta.


8Miksajte

U posudi srednje veličine izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu, a u drugoj posudi umutite vrhnje u čvrsti šlag. 


9Umiješajte šlag

Postupno, špatulom, umiješajte šlag u kremu od sira. 


10Zagrijte želatinu

Stavite želatinu na laganu vatru, samo da se otopi, a zatim ju prelijte u kremu od sira i sve dobro promiješajte. 


11Ulijte preljev

Smjesu od sira, u jednakim omjerima, podijelite u tri različite posude. U jednu posudu ulijte 1/3 preljeva, u drugu ulijte 2/3 , a treću ostavite bez preljeva. 


12Ulijte smjesu

Preko podloge prvo prelijte najtamniju nijansu smjese i ravnomjerno ju rasporedite, pa stavite u zamrzivač na 20 minuta. Zatim ulijte svijetlo ljubičastu nijansu krem sira i opet zamrznite na 20 minuta. Završite s običnom smjesom od sira, te ju ravnomjerno rasporedite i zagladite. 


13Hlađenje

Stavite u hladnjak preko noći da se torta stisne, a prije posluživanja ukrasite bobičastim voćem po izboru.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.