Prvo pripremite preljev od voća kako bi se ohladio i stisnuo. Stavite voće, šećer, limunov sok i 1 žlicu vode u manji lonac, na srednje jaku vatru, i pustite da lagano krčka, povremeno miješajte, otprilike 15 minuta, dok se umak ne zgusne.
Sklonite s vatre i procijedite preljev kroz sito.
U manjoj posudi pomiješajte želatinu s 2 žlice vode i ostavite da nabubri 5 do 10 minuta.
Stavite želatinu na laganu vatru samo da se otopi, a zatim ju prelijte u procijeđeni preljev od voća. Promiješajte i ostavite umak na sobnoj temperaturi da se ohladi.
Kekse sameljite u blenderu do mrvičaste teksture, prebacite u posudu, zalijte s otopljenim maslacem i dobro promiješajte.
Pripremite kalup promjera 18 cm, lagano ga namastite i pomoću dlana ili dna čaše utisnite kekse.
Otopite želatinu u hladnoj vodi i ostavite da nabubri 5 do 10 minuta.
U posudi srednje veličine izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu, a u drugoj posudi umutite vrhnje u čvrsti šlag.
Postupno, špatulom, umiješajte šlag u kremu od sira.
Stavite želatinu na laganu vatru, samo da se otopi, a zatim ju prelijte u kremu od sira i sve dobro promiješajte.
Smjesu od sira, u jednakim omjerima, podijelite u tri različite posude. U jednu posudu ulijte 1/3 preljeva, u drugu ulijte 2/3 , a treću ostavite bez preljeva.
Preko podloge prvo prelijte najtamniju nijansu smjese i ravnomjerno ju rasporedite, pa stavite u zamrzivač na 20 minuta. Zatim ulijte svijetlo ljubičastu nijansu krem sira i opet zamrznite na 20 minuta. Završite s običnom smjesom od sira, te ju ravnomjerno rasporedite i zagladite.
Stavite u hladnjak preko noći da se torta stisne, a prije posluživanja ukrasite bobičastim voćem po izboru.