Umak tisuću otoka

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Umak tisuću otoka by Shutterstock Shutterstock
Umak tisuću otoka by Shutterstock Shutterstock

Danas je umak tisuću otoka vjerojatno popularniji kao namaz za sendviče nego kao preljev za salatu.

Sastojci

Broj porcija
8
230 gmajoneze
15 gluka, sitno nasjeckanog
2 žlicekečapa
2 žlicekiselih krastavaca, sitno nasjeckanih
1 žličicalimunovog soka
½ žličiceslatke mljevene paprike
¼ žličicesoli
Napomena: Za najbolji rezultat kisele krastavce zamjenite relišem od kiselih krastavaca.

Priprema

1Pomiješajte sastojke

Sve sastojke dobro pomiješajte u zdjeli.


2Prebacite u staklenku

Dobiveni umak premjestite u staklenku s poklopcem i čuvajte u hladnjaku gdje će ostati dobar oko 7 dana.

Napomena

Ovaj preljev je spreman za jelo čim ga zamiješate, ali okusi se najbolje pomiješaju, a luk omekša nakon 24 sata u hladnjaku.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.