Umak od senfa i meda

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
10min
KompliciranostTežina
Cijena
Umak od senfa i meda by Shutterstock Shutterstock

Umak koji pristaje uz svako meso ili prilog - jednostavan, a podiže jelo na novu razinu.

Sastojci

Broj porcija
4
2 žliceDijon senfa
1 žlicameda
1 žlicajabučnog ili vinskog octa
3 žlicemaslinovog ulja
1 prstohvatsoli i papra
Malo češnjaka u prahu

Priprema

1 Sjedinite sastojke

Sve sastojke stavite u manju zdjelu. Dobro izmiješajte pjenjačom ili vilicom dok se ne spoji u glatki, sjajni umak.


2 Začinite

Kušajte i po želji prilagodite – više meda ako volite slađe, više senfa ako volite pikantno. Poslužite uz piletinu, svinjetinu, steak, meso s roštilja, ćevape ili povrće s roštilja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.