Domaći preljev za salate

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
5min
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći preljev za salate by Unsplash Unsplash
Domaći preljev za salate by Unsplash Unsplash

Ako tražite način kako da češće jedete salate, rješenje je jednostavno - pripremite zaista dobar preljev. Ovaj vinaigrette s češnjakom i začinskim biljem ima svjež okus te savršenu dozu kiselosti koja dolazi od kombinacije vinskog octa i limunovog soka. Dovoljno je gust da obloži svako povrće na tanjuru, a opet nije težak i možete ga smućkati za manje od pet minuta.

Sastojci

Broj porcija
6
80 mlekstra djevičanskog maslinova ulja
45 mlvinskog octa
30 mlsvježe iscijeđenog limunova soka
1 režanjčešnjaka, sitno nasjeckan ili protisnut
1 žličicameda
1 žličicasušenog origana
1 prstohvatkrupnije morske soli
½ žličiceDijon senfa
1 prstohvatsvježe mljevenog crnog papra

Priprema

1 Promiješajte sastojke

U srednje velikoj zdjeli pjenjačom izmutite maslinovo ulje, vinski ocat, limunov sok, protisnuti češnjak, med, origano, sol, Dijon senf i crni papar dok se sastojci dobro ne povežu i emulgiraju.


Alternativno, sve možete staviti u u manju staklenku, dobro zatvoriti i snažno protresti.

Napomena

Preljev se može pripremiti do 24 sata unaprijed i čuvati u hladnjaku u dobro zatvorenoj posudi. Prije upotrebe kratko promiješajte. U hladnjaku, u hermetički zatvorenoj posudi, preljev može stajati do tjedan dana. Prije svake upotrebe ponovno promiješajte.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.