Chutney od luka

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
45min
KompliciranostTežina
Cijena
Chutney od luka by Shutterstock Shutterstock
Chutney od luka by Shutterstock Shutterstock
Chutney od luka by Shutterstock Shutterstock

Pekmez od luka poslužite uz meso sa roštilja, pečenje, krekere, dodajte u sendvič ili jednostavno namažite na kruh.

Sastojci

Broj porcija
8
600 gljubičastog luka
200 gšećera
100 ml vinskog octa
150 mlaceta balsamica
2češnja češnjaka
2lovorova lista
2 žliceulja
3klinčića
sol, papar

Priprema

1Pripremite luk

Očistite i narežite luk na tanje trakice.


2Popržite luk

U loncu ili dubljoj tavi zagrijte ulje, dodajte nasjeckani luk i pržite dok ne omekša.


3Dodajte ostale namirnice

Zatim dodajte šećer, vinski ocat, aceto balsamico, sitno nasjeckani češnjak i ostale začine. Kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje.


4Kuhajte chutney

Nakon što smjesa zavrije, smanjite vatru, uklonite lovorov, kuhajte chutney 20 - 30 minuta uz neprestano miješanje dok se smjesa ne zgusne a šećer karamelizira.


5Ulijte u pripremljene staklenke

Vruć chutney ulijte u prethodno sterilizirane staklenke, zatvorite ih i pustite da se chutney ohladi. Skladištite na tamnom i hladnom mjestu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.