Umak od povrća

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
40min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Umak od povrća  by Index Index

Povrće iz hladnjaka možete iskoristiti za jednostavan i jako fin umak koji možete koristiti odmah ili pohraniti u staklenke.

Sastojci

Broj porcija
4
3rog paprike
2mrkve
1crveni luk
1glavica češnjaka
300 gcherry rajčica
Maslinovo ulje
Sol i papar
1 žlicagrčkog jogurta ili vrhnja

Priprema

1 Pripremite povrće

Operite povrće, rog paprike i mrkve presijecite po dužini. Poriluk nasjeckajte na kolutiće, kao i luk, a češnjak rastvorite.


2 Prebacite u lim za pečenje

Lim prekrijte papirom za pečenje, pa po njemu rasporedite povrće. Cherry rajčice samo razbacajte cijele, nemojte ih rezati. Posolite i popaprite, pa stavite malo maslinovog ulja.


3 Pecite

Povrće pecite oko pola sata na 180 stupnjeva - dok se ne smežura.


4 Blendajte

Prohladite povrće, pa ga stavite u blender uz dodavanje malo vode. Kad ste dobili kremastu teksturu, po želji dodajte malo grčkog jogurta ili kiselog vrhnja, za još veću kremoznost.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.