Kroštule

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Kroštule by youtube
Kroštule

Sastojci

Broj porcija
10
500 gglatkog brašna
70 gšećera
2žumanjka
100 mlmlijeka
50 mlruma
50 mlulja
1½ žličice limunove korice
1 paketić vanilin šećera
½ paketićapraška za pecivo
Prstohvat soli
100 gšećera u prahu, za posipati
1 lulja za prženje
Brašno za pobrašniti podlogu

Priprema

1 Sjedinite sastojke

U većoj posudi sjedinite žumanjke, šećer, vanilin šećer, mlijeko, rum, ulje, limunovu koricu i sol. Postepeno, u turama, dodajte brašno, iza svake ture dobro miješajući dok ne dobijete tijesto.


2 Ostavite da tijesto odmori

Tijesto prekrijte plastičnom folijom i ostavite pola sata da odmori.


3 Oblikujte kroštule

Nakon pola sata tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu od otprilike 5 mm. Ukrasnim kotačićem razrežite tijesto u četverokut, zatim režite trakice širine 1 cm, a dužine 7 cm. Svaku trakicu u sredini zarežite pa kroz taj otvor provucite jedan kraj tijesta.


4 Pržite

Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri te pržite kroštule do zlatne boje. Vadite ih na pladanj obložen papirnatim ručnikom kako bi se upio višak masnoće.


5 Poslužite

Posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.