Ricotta kolač

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Ricotta kolač
Ricotta kolač
Sočan ricotta kolač s osvježavajućom notom kojoj pridonosi korica limuna.

Sastojci

Broj porcija
8
120 gmaslaca
200 gšećera
1vanilin šećer
4jaja
240 gbademovog brašna
300 gricotte
Listići badema za dekoraciju
Šećer u prahu za dekoraciju

Priprema

Odvojiti bjelanjke od žutanjaka.
Žutanjke istući sa 100g šećera i vanilin šećerom dok smjesa ne postane kremasta i prozračna.
Potom dodati otopljeni maslac, limunovu koricu i bademovo brašno, izmiksati. Na kraju dodati ricotta sir i dobro ga umiješati kuhačom.
Bjelanjke istući u snijeg sa preostalih 100g šećera te ih potom lagano umiješati u smjesu od žutanjaka.
Pripremljenu smjesu staviti u namašćen i masnim papirom obložen kalup (promjer 20 cm), posuti listićima badema te peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C 40-45 minuta.
Ohlađen kolač posuti šećerom u prahu.