Tost s avokadom i gljivama

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Tost s avokadom i gljivama by youtube
Tost s avokadom i gljivama by Shutterstock Shutterstock
Odlična ideja za brzi doručak ili lagani ručak. Gljive pripremljene na ovaj način su sočne jer su prvo pirjane, a zatim pržene.

Sastojci

Broj porcija
2
2 žličicemaslinovog ulja
140 gnasjeckanih gljiva po izboru
1 žlicabalzamičnog ili jabučnog octa
2tostirane kriške kruha
1avokado
1½ žličicelimunovog soka
1 češanj češnjaka
Sol, po ukusu
Papar, po ukusu

Priprema

1 Pržite češnjak

Na jačoj vatri zagrijte tavu te dodajte ulje. Kada se ulje zagrije, dodajte češnjak. Nekoliko minuta kasnije ubacite gljive te ih izmiješajte.


2 Pirjajte gljive

Stavite poklopac i ostavite gljive da se pirjaju jednu do tri minute dok ne omekšaju i lagano posmeđe. 


3 Začinite gjive

Smanjite vatru, skinite poklopac, dodajte sol i papar te izmiješajte. Štednjak isključite pa gljivama dodajte ocat. Izmiješajte. Ponovno uključite štednjak, stavite na jaku vatru i ostavite da sva tekućina ispari. Gljive bi trebale poprimiti smeđu boju i usahnuti. Ugasite štednjak i ostavite gljive u tavi dok pripremate tost.


4 Pripremite kruh i avokado

Kruh tostirajte te na njemu zgnječite i razmažite avokado. Iscijedite malo limuna preko oba tosta. 


5 Poslužite tost

Oba tosta nadjenite gljivama, razrežite i poslužite.


Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
299 kcal
Proteini
8 g
Masnoće
20 g
Ugljikohidrati
27 g
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.