Pita od tikvica i feta sira

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
55min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Pita od tikvica i feta sira by Shutterstock Shutterstock

Slana pita od tikvica s fetom.

Sastojci

Broj porcija
6
750 gtikvica
250 gfeta sira
4jaja, umućena
2 žlicesvježeg korijandera, sitno nasjeckanog
2 žlicesitno kosanog svježeg peršina
2 žlicepečenih, nasjeckanih oraha
50 gparmezana, ribanog
sol
1 žlicaparmezana za posipanje

Priprema

1 Pripremite tikvice

Očistite i operite tikvice, kuhajte na pari desetak minuta. Drvenom kuhačom istisnite višak tekućine.


Tikvice sitno nasjeckajte i stavite u veliku zdjelu.

 

2 Upalite pećnicu

Zagrijte pećnicu na 180°C i lim za pečenje pite promjera 20 – 24cm premažite maslacem.

 

3 Napravite smjesu

Namočite feta sir u toploj vodi 10 minuta i ocijedite. Zdrobite sir i dodajte tikvicama. Umiješajte preostale sastojke i dobro promiješajte.

 

4 Ispecite

Smjesu uspite u pripremljeni lim za pečenje, pospite parmezanom i pecite cca 45 minuta. Provjerite sredinu drvenim štapićem, da vidite je li pečeno.

Darija Vranešić Bender
Darija Vranešić Bender