Sicilijanski keksi od badema

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Sicilijanski keksi od badema
Prekrasan recept za isprobat! Izvanka su kao malo karamelizirani zbog tankog sloja šećera a unutra mekano tijesto s bademima i mirisima.

Sastojci

Broj porcija
20
200 gmljevenih badema
180 gbrašna
100 gmaslaca
75 gšećera
2jaja
1limun - sok i korica
vanilija
aroma gorkog badema
prstohvat soli
šećer u prahu

Priprema

1 Napravite tijesto

Pomiješajte brašno, bademe, maslac. Dodajte koricu i sok limuna. Pomiješajte.


Dodajte jaja s malo soli, šećer i mirise pa sve zamotajte u papir za pečenje i u frižider 40-ak minuta.


2 Oblikujte

Radite male loptice veličine oraha i uvaljajte ih u šećer u prahu.


3 Pecite

Pecite na 180 °C 15-20 minuta (paziti da se ne prepeku), prekrijte papirom za pečenje ako pećnica jako peče.


Gotove, opet ih uvaljajte u šećer u prahu.


Jako dobri!

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog