Prhki zečići

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
13min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 13min
KompliciranostTežina
Cijena
Prhki zečići by Stela Erdeg Stela Erdeg
Prhki zečići by Stela Erdeg Stela Erdeg

Prhki keksi po receptu Stele Erdeg iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
6

Tijesto

500 goštrog brašna
200 gmaslaca sobne temperature
100 gšećera u prahu
2vanilin šećera
2žumanjka
3 žlicekiselog vrhnja
200 gmarmelade za spajanje keksa

Dekoracija

1bjelanjak
170 gšećera u prahu
40 gčokolade
perlice

Priprema

1 Zamijesite tijesto

U oštro brašno stavite maslac pa utisnite prstima da nastane mrvičasta smjesa. Dodajte ostale sastojke i zamijesite glatko tijesto.


2 Oblikujte kekse

Razvaljajte na pobrašnjenoj površini i izrezujte zečiće kalupom.


3 Pecite

Stavite na masni papir i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 13 minuta. Pečene kekse ohladite.


4 Spojite marmeladom

Po dva keksa spojite marmeladom po želji, na primjer od marelica.


5 Napravite glazure

Čokoladu otopite na pari. Bjelanjak izmiksajte sa šećerom u prahu.


6 Ukrasite

Svaki spojeni keks ukrasite glazurom (dio onom od bjelanjka i šećera, a dio rastopljenom čokoladom) koju ste stavili u vrećicu za zamrzavanje i odrezali škarama vrh- iscrtajte oči, usta, nos. Ostavite da se glazura stvrdne. Držite ih u limenoj kutiji, mogu stajati tjedan dana.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.