Moji recepti

Galette/pita s rogačem i aronijom

1h 25min

S vremenom nekako sve više volim "suhe" kolače, čak i voćne, s ponekim zanimljivim sastojkom i diskretnim tragom neke posebne arome koja će upotpuniti okus. I neka im izrada ne zahtjeva puno vremena, upotrebljenog posuđa, hlađenja do degustacije i slaganje savršeno izrezanih kocki. Sve me to prošlo. Sada bih samo kad ideja sine zamutila, zamijesila, istresla, raširila, nemarno poslagala sastojke i već slijedeći trenutak uživala u mirisima i okusima još toplog deserta. Pravi primjer za to su galette pite koje nam uživanje mogu priuštiti u zaista bezbroj različitih boja i okusa.

Upside down bazlamača sa smokvama i ružmarinom

1h

Poznat nam je onaj osjećaj nostalgije kad se vratimo s mora i kad se i dalje još neko vrijeme odbijamo vratiti u stvarnost pa na sve moguće načine prizivamo mirise i okuse mediterana. U današnje vrijeme očitih klimatskih promjena pozitivan je onaj dio što nam lavanda i smokve uspijevaju i u Slavoniji pa nam taj bar približan ugođaj nije toliko daleko. Ružmarina u slavonskim dvorištima ima odavno pa zašto ne iskoristiti priliku i povezati sve u mirisnu i sočnu bazlamaču koju smo ranije pravili uglavnom s autohtonim voćem, šljivama, trešnjama, marelicama. Vrijeme je za produžetak ljetovanja!

Sladoled od avokada, mente i meda

15min

U ovo ljetno vrijeme svi tražimo nekakvo brzinsko osvježenje a kad je ono ujedno i desert, zadovoljstvo je potpuno. Kako se bliži sezona odlaska na plažu dodatna je pogodnost što za svoje slastice možemo izabrati zdrave i kvalitetne sastojke koji neće previše utjecati na naš "bikini body". Stoga odvojite nekoliko minuta vremena i počastite se ovom zdravom varijantom najčešće ljetne sladilice.