Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Podmažite uljem kalup promjera 24 cm.
Pomiješajte smrvljene kekse i sol u zdjeli ili multipraktiku. Pulsirajte dok se dobro ne pomiješa.
Prelijte rastopljeni maslac preko mješavine i pulsirajte dok smjesa ne izgleda poput mokrog pijeska.
Prebacite u zdjelu i pomiješajte s kokosovim mrvicama.
Pritisnite na dno i strane podmazanog kalupa.
Podlogu pecite u pećnici oko 5-8 minuta ili dok lagano ne porumeni.
Nakon što kratko odstoji, pečenu koru izvadite ili možete ostaviti u kalupu i potpuno ohladite.
Stavite maslac u posudu. Stavite sitno sito preko posude s maslacem i ostavite sa strane (ako vam ne smetaju komadići korice naranče, nije potrebno procijediti smjesu).
U drugoj maloj zdjeli umutite žumanjke.
U srednje velikoj tavi umutite zajedno šećer, gustin i sol zajedno s vodom.
Kuhajte uz stalno miješanje na srednjoj temperaturi dok se smjesa ne zgusne, oko dvije minute.
Uklonite smjesu sa štednjaka i postupno umutite pola smjese u žumanjke te dobro promiješajte.
Sada tu mješavinu sa žumanjcima ulijte natrag u tavu i promiješajte s drugom polovicom smjese.
Dodajte narančinu koricu i sok.
Smanjite toplinu na srednje nisku, kuhajte smjesu, stalno miješajući, dok se mješavina ne zgusne, oko pet minuta.
Odmah prelijte kremu preko pripremljenog sitnog sita u posudu s maslacem.
Promiješajte dok se maslac ne otopi i smjesu kratko ohladite, oko 2 minute.
Ulijte nadjev u pečenu ohlađenu koru i pustite da se kratko ohladi na sobnoj temperaturi.
Nakon toga prekrijte plastičnom folijom i dobro ohladite u hladnjaku, oko 8 sati.
U posudi umutite snijeg od bjelanjaka, dodajte ekstrakt vanilije i sol pa mutite na srednjoj brzini dok se ne pojave meki vrhovi, oko 2 minute.
Dok je mikser uključen, postupno dodajte šećer naveden u žlicama.
U međuvremenu, u maloj tavi stavite kuhati šećer naveden u gramima, sok od naranče i vodu, miješajući dok se šećer ne otopi.
Kuhajte, bez miješanja oko 4 minute.
Uklonite sa štednjaka i postupno ulijevajte u snijeg od bjelanjaka.
Povećajte brzinu do najveće i mutite dok smjesa ne bude čvrsta i sjajna.
Ukrasite ohlađeni tart pripremljenom smjesom i po želji iskoristite kuhinjski plamenik te meringu nježno flambirajte.