Kinder Maxi King torta

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 50min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Kinder Maxi King torta
Kinder Maxi King torta
Kinder Maxi King torta

Ovu tortu sam nedavno prvi put pripremila. Malo je reći da nas je sve oduševila i ostavila sa kojom kilom više nakon što smo ju pojeli! Nije komplicirana za napraviti, a okusi su zaista odlični. Čak nam je mrvicu bolja od originalne čokoladice. 😃

Sastojci

Broj porcija
12
150 gmljevenog keksa
80 mlmlijeka
100 gmaslaca
80 gšećera
100 gčokolade za kuhanje

Karamela

200 gšećera
200 mlvrhnja za šlag
1 žličicaarome vanilije
1 prstohvatsoli
50 gmaslaca

Krema

500 mlvrhnja za šlag
500 gmascarpone sira
1 žlicaarome vanilije

Ganache

200 mlvrhnja za šlag
200 gmliječne čokolade

Dekoracija

100 gkrokanta

Priprema

1Pripremite karamelu

U lonac stavite šećer te ga na laganoj vatri otopite.


U otopljeni šećer ulijte vrhnje za šlag i miješajte dok se svi kristali šećera ne otope.


Dodajte aromu vanilije, prstohvat soli i maslac. Nastavite miješati dok se maslac potpuno ne otopi.


Kada je sve dobro sjedinjeno, maknite s vatre i ostavite da se ohladi.


2Pripremite podlogu

U drugom loncu pomiješajte maslac, čokoladu, šećer i mlijeko.


Stavite na laganu vatru i miješajte dok se sastojci potpuno ne sjedine i ne otope.


U veliku zdjelu stavite mljevene kekse te prelijte s pripremljenom čokoladnom smjesom. Dobro promiješajte.


Na pladanj postavite obruč kalupa promjera 26 centimetara te ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu.


Podlogu stavite u hladnjak kako bi se stvrdnula.


3Pripremite kremu

U zdjelu stavite mascarpone sir, aromu vanilije i vrhnje za šlag. Mikserom miješajte dok ne dobijete čvrstu kremu. Pazite da ne miksate previše i premutite kremu.


4Sastavite tortu

Na ohlađenu podlogu rasporedite polovinu pripremljene kreme.


Pomoću šprice napravite 2-3 kruga kreme po rubovima, ostavljajući udubinu u sredini.


U udubinu rasporedite pripremljenu karamelu.


Preostalom kremom iz šprice napravite dodatne krugove preko karamele.


Stavite tortu u hladnjak na najmanje 2 sata da se dobro stegne.


Kada je torta čvrsta, pažljivo odvojite obruč nožem.


5Dekorirajte tortu

Za ganache, u loncu otopite čokoladu zajedno s vrhnjem za šlag.


Gotovu smjesu prelijte preko vrha torte.


Tortu posipajte krokantom.


Vratite tortu u hladnjak kako bi se čokolada stegnula.

DeSertići
DeSertići
Mladi bračni par koji uživa u pripremi top desertića. Radimo razna jednostavna slatka i slana jela. Potražite nas na Facebooku i Instagramu! 😊