U lonac stavite šećer te ga na laganoj vatri otopite.
U otopljeni šećer ulijte vrhnje za šlag i miješajte dok se svi kristali šećera ne otope.
Dodajte aromu vanilije, prstohvat soli i maslac. Nastavite miješati dok se maslac potpuno ne otopi.
Kada je sve dobro sjedinjeno, maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
U drugom loncu pomiješajte maslac, čokoladu, šećer i mlijeko.
Stavite na laganu vatru i miješajte dok se sastojci potpuno ne sjedine i ne otope.
U veliku zdjelu stavite mljevene kekse te prelijte s pripremljenom čokoladnom smjesom. Dobro promiješajte.
Na pladanj postavite obruč kalupa promjera 26 centimetara te ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu.
Podlogu stavite u hladnjak kako bi se stvrdnula.
U zdjelu stavite mascarpone sir, aromu vanilije i vrhnje za šlag. Mikserom miješajte dok ne dobijete čvrstu kremu. Pazite da ne miksate previše i premutite kremu.
Na ohlađenu podlogu rasporedite polovinu pripremljene kreme.
Pomoću šprice napravite 2-3 kruga kreme po rubovima, ostavljajući udubinu u sredini.
U udubinu rasporedite pripremljenu karamelu.
Preostalom kremom iz šprice napravite dodatne krugove preko karamele.
Stavite tortu u hladnjak na najmanje 2 sata da se dobro stegne.
Kada je torta čvrsta, pažljivo odvojite obruč nožem.
Za ganache, u loncu otopite čokoladu zajedno s vrhnjem za šlag.
Gotovu smjesu prelijte preko vrha torte.
Tortu posipajte krokantom.
Vratite tortu u hladnjak kako bi se čokolada stegnula.