Isprobano!

Medenjaci s bundevom
(7)
40min

Ako ste ljubitelj bundeve kao ja, onda i bundeva može biti jedan od sastojaka medenjaka. Inače obožavam začin za medenjake, a u ovoj kombinaciji s bundevom tijesto je toliko fino da nisam mogla odoljeti pojesti dio još dok sam izrezivala oblike. Ako se i vama sviđa ideja o bundevi u medenjacima, isprobajte, nećete požaliti.

Speculaas kolač
40min

U starom, originalnom receptu za "Kolač s keksima" koristi se puding od vanilije i Petit beurre keksi, a ja sam ga rekreirala u zimskoj, blagdanskoj varijanti sa Speculaas keksima i novim Dr.Oetker Creative puddingom okusa Salted caramel.

Kruh koji se ne mijesi
55min

Najbolji recept za domaći kruh koji se ne mijesi - za početnike i profesionalce. Ne postoji ništa tako dobro kao miris domaćeg kruha koji se širi kuhinjom, a ovaj mirisan, domaći kruh možemo napraviti u nekoliko jednostavnih koraka. Konzumacija ovog kruha je užitak jer kruh odlikuje hrskava korica te mekana i mirisna unutrašnjost.

Kuglof s bundevom
2h 15min

Kuglof je u mojoj obitelji oduvijek dio blagdanske trpeze. On je ta slastica koja se postavlja na sredinu stola i predstavlja zatvoreni krug zajedništva, obitelji, blagostanja i mira. I zato svaki član obitelji bira za sebe bar po jednu krišku. Ova sočna, bogata i mirisna varijanta božićnog kuglofa neka se nađe kao desert na vašem blagdanskom stolu kojemu će za sigurno dodati jednu bogatu mirisnu, gurmansku i estetsku notu.

Slana torta s tramezzini kruhom
40min

Jedna vrlo ukusna slana torta za sve prilike, vesela i šarena kao proljeće.

Tart s crvenom narančom
(5)
1h 30min

U ovo jesensko i zimsko vrijeme citrusi su nezaobilazni u našoj prehrani u svim oblicima. Preporuka je koristiti ih svježe jer je tada najveća iskoristivost dragocjenog vitamina C, ali možemo si ponekad zamislili da smo taj vrijedni vitamin servirali u poslastici i time usrećiti i svoju dušu.

Galette/pita s rogačem i aronijom
(8)
1h 25min

S vremenom nekako sve više volim "suhe" kolače, čak i voćne, s ponekim zanimljivim sastojkom i diskretnim tragom neke posebne arome koja će upotpuniti okus. I neka im izrada ne zahtjeva puno vremena, upotrebljenog posuđa, hlađenja do degustacije i slaganje savršeno izrezanih kocki. Sve me to prošlo. Sada bih samo kad ideja sine zamutila, zamijesila, istresla, raširila, nemarno poslagala sastojke i već slijedeći trenutak uživala u mirisima i okusima još toplog deserta. Pravi primjer za to su galette pite koje nam uživanje mogu priuštiti u zaista bezbroj različitih boja i okusa.

Upside down bazlamača sa smokvama i ružmarinom
(8)
1h

Poznat nam je onaj osjećaj nostalgije kad se vratimo s mora i kad se i dalje još neko vrijeme odbijamo vratiti u stvarnost pa na sve moguće načine prizivamo mirise i okuse mediterana. U današnje vrijeme očitih klimatskih promjena pozitivan je onaj dio što nam lavanda i smokve uspijevaju i u Slavoniji pa nam taj bar približan ugođaj nije toliko daleko. Ružmarina u slavonskim dvorištima ima odavno pa zašto ne iskoristiti priliku i povezati sve u mirisnu i sočnu bazlamaču koju smo ranije pravili uglavnom s autohtonim voćem, šljivama, trešnjama, marelicama. Vrijeme je za produžetak ljetovanja!

Sladoled od avokada, mente i meda
(9)
15min

U ovo ljetno vrijeme svi tražimo nekakvo brzinsko osvježenje a kad je ono ujedno i desert, zadovoljstvo je potpuno. Kako se bliži sezona odlaska na plažu dodatna je pogodnost što za svoje slastice možemo izabrati zdrave i kvalitetne sastojke koji neće previše utjecati na naš "bikini body". Stoga odvojite nekoliko minuta vremena i počastite se ovom zdravom varijantom najčešće ljetne sladilice.