U brašno dodati šećer, sol, naribanu koricu limuna ili naranče te na listiće izrezan maslac. Tijesto izraditi rukama da postane mrvičasto, nakon toga dodati hladnu vodu i umijesiti prhko tijesto.
Podijeliti ga u 3 diska, staviti u vrećicu za zamrzavanje i odložiti u hladnjak na cca 30 minuta dok pripremite ostale sastojke.
Za fil pomiješati mascarpone, vrhnje i med. Smjesu podijeliti na tri dijela pa u jedan dio dodati rogač u prahu, u drugi mljeveni mak i burbon vanilin šećer, u treći orahe i cimet.
Bobice aronije kratko prodinstati s vanilin šećerom. Breskve narezati na ploške ili kockice, isto tako i šljive.
Tijesto razvaljati na papiru za pečenje u okrugli ili kvadratni oblik debljine 4 mm.
Na sredinu pite rasporediti fil na način da rubni dio tijesta širine cca 2-3 cm ostane prazan. Na fil složiti voće i nemarno preklopiti ostali dio tijesta kako fil i voće ne bi iscurili.
Pećnicu zagrijati na 200 C i pite peći oko 20-25 minuta, odnosno dok im rubovi ne budu rumeni i hrskavi.
Po želji posuti šećerom u prahu, pričekati trenutak da se ohlade, poslužiti i promatrati zadovoljno mljackanje.