Breskve

Breskve su sočno i slatko voće koje simbolizira ljeto, a sezona im je u srpnju. Bogat su izvor vitamina, vlakana, antioksidansa i minerala. Mogu se jesti svježe, u slasticama, kompotu, od njih se prave džemovi, sokovi i sladoledi. U kulinarstvu se odlično slažu s biljkama poput mente i bosiljka, a od začina im odlično pristaju cimet i đumbir.

Breskve
Recepti
Cobbler s breskvama
(11)
1h 5min

Sloj sočnog voća i mekanog biskvita postat će vaša najdraža ljetna slastica. Za pripremu vam treba samo 15 minuta vremena i nekoliko sastojaka. Poslužite uz kuglicu sladoleda po želji za dodatno osvježenje.

Cheesecake s breskvama
(8)
30min

Cheesecake s breskvama

Pečene breskve s glazurom od meda i sjeckanim bademima
(5)
25min

Breskve, bademi, med i vanilija - samo ovi sastojci su vam potrebni za fenomenalni osvježavajući desert. Na vam je samo da odaberete s kojim okusom sladoleda ćete ga poslužiti.

Galette s breskvama
(11)
1h 55min

Galette su poznata francuska poslastica od prhkog tijesta u kombinaciji s raznim vrstama voća. Mi smo se odlučili za mirisne i sočne breskve jer je ljeto njihovo doba. Ovaj brzi i pristupačni klasik osvojit će vas na prvu. Lagano se servira, a miriše fantastično!

Sok od rajčice i breskve
(5)
5min

Ova osvježavajuća kombinacija rajčice i breskve je idealna za ljetne dane, ali i kao osvježenje nakon napornog dana ili vježbanja.

Pita s breskvama
(11)
50min

Osvježavajuća pita s kremom i svježim breskvama odlična je za popodnevnu kavu ili lagani desert nakon večere.

Torta knedla
1h 5min

Knedla torta s breskvama i krušnim mrvicama jednostavno je preukusna, a možete ju pripremiti i s nekim drugim voćem, poput šljiva.

Galette/pita s rogačem i aronijom
(8)
1h 25min

S vremenom nekako sve više volim "suhe" kolače, čak i voćne, s ponekim zanimljivim sastojkom i diskretnim tragom neke posebne arome koja će upotpuniti okus. I neka im izrada ne zahtjeva puno vremena, upotrebljenog posuđa, hlađenja do degustacije i slaganje savršeno izrezanih kocki. Sve me to prošlo. Sada bih samo kad ideja sine zamutila, zamijesila, istresla, raširila, nemarno poslagala sastojke i već slijedeći trenutak uživala u mirisima i okusima još toplog deserta. Pravi primjer za to su galette pite koje nam uživanje mogu priuštiti u zaista bezbroj različitih boja i okusa.

Rolada s breskvama iz kompota
(6)
25min

Kolač koje su pekle sve mame i bake. Držao se zamotan u kuhinjsku krpu, namazan domaćim pekmezom. Pripada onim receptima koji su vječni i koji trebaju svima, koji se dijele i koji nikad ne izlaze iz mode.Današnji recept za klasik u novom ruhu donosi Ines Šaronić.

Desert u čaši s breskvama
(7)
20min

Desert u čaši s breskvama

Torta s domaćim breskvama, bademima i meringom
55min

Baš domaći đir. Čudesan spoj jednostavnih sastojaka a vrlo ukusna i jednostavna za napravit'.

Karpati s breskvama
1h 20min

Recept naše čitateljice Grozdane Ančić Robinić iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Index kuhinja

Kulinarski trikovi koji će poboljšati okus vaših jela, isprobajte ih

Kulinarski trikovi koji će poboljšati okus vaših jela, isprobajte ih

BILO da ste amater u kuhinji ili iskusni kuhar, nekoliko malih kulinarskih trikova može vam uvelike olakšati pripremu obroka i poboljšati okus vaših jela. Ovi mali trikovi olakšavaju pripremu i ubrzavaju proces kuhanja i obavezno ih isprobajte.
Vrijeme je za ledeni vjetar, imamo dva recepta - za profesionalce i za početnike

Vrijeme je za ledeni vjetar, imamo dva recepta - za profesionalce i za početnike

LEDENI VJETAR, klasičan desert od beze kora, kreme od vanilije, slatkog vrhnja i voća mnogi obožavaju, a s obzirom na to da na tržnicama ima sve više voća, sada je pravo vrijeme za pripremu ovog mnogima omiljenog deserta.
Pizzu s mortadelom naručio sam u više od 80 pizzerija, nigdje je nisu poslužili ovako

Pizzu s mortadelom naručio sam u više od 80 pizzerija, nigdje je nisu poslužili ovako

SPLITSKA je Bokamorra, uz zagrebački Franko's, jedina hrvatska pizzerija koja se uspjela probiti na europske TOP 50 liste. Na listi Best Pizzas in Europe za 2021. godinu bila je na 35. mjestu. Upravo sam je zbog toga posjetio prije par godina, a s obzirom na to da mi je ostala u jako dobrom sjećanju, odlučio sam je posjetiti ponovno.