Breskve

Breskve su sočno i slatko voće koje simbolizira ljeto, a sezona im je u srpnju. Bogat su izvor vitamina, vlakana, antioksidansa i minerala. Mogu se jesti svježe, u slasticama, kompotu, od njih se prave džemovi, sokovi i sladoledi. U kulinarstvu se odlično slažu s biljkama poput mente i bosiljka, a od začina im odlično pristaju cimet i đumbir.

Breskve
Recepti
Cobbler s breskvama
(11)
1h 5min

Sloj sočnog voća i mekanog biskvita postat će vaša najdraža ljetna slastica. Za pripremu vam treba samo 15 minuta vremena i nekoliko sastojaka. Poslužite uz kuglicu sladoleda po želji za dodatno osvježenje.

Cheesecake s breskvama
(8)
30min

Cheesecake s breskvama

Pečene breskve s glazurom od meda i sjeckanim bademima
(5)
25min

Breskve, bademi, med i vanilija - samo ovi sastojci su vam potrebni za fenomenalni osvježavajući desert. Na vam je samo da odaberete s kojim okusom sladoleda ćete ga poslužiti.

Galette s breskvama
(11)
1h 55min

Galette su poznata francuska poslastica od prhkog tijesta u kombinaciji s raznim vrstama voća. Mi smo se odlučili za mirisne i sočne breskve jer je ljeto njihovo doba. Ovaj brzi i pristupačni klasik osvojit će vas na prvu. Lagano se servira, a miriše fantastično!

Sok od rajčice i breskve
(5)
5min

Ova osvježavajuća kombinacija rajčice i breskve je idealna za ljetne dane, ali i kao osvježenje nakon napornog dana ili vježbanja.

Pita s breskvama
(11)
50min

Osvježavajuća pita s kremom i svježim breskvama odlična je za popodnevnu kavu ili lagani desert nakon večere.

Torta knedla
1h 5min

Knedla torta s breskvama i krušnim mrvicama jednostavno je preukusna, a možete ju pripremiti i s nekim drugim voćem, poput šljiva.

Galette/pita s rogačem i aronijom
(8)
1h 25min

S vremenom nekako sve više volim "suhe" kolače, čak i voćne, s ponekim zanimljivim sastojkom i diskretnim tragom neke posebne arome koja će upotpuniti okus. I neka im izrada ne zahtjeva puno vremena, upotrebljenog posuđa, hlađenja do degustacije i slaganje savršeno izrezanih kocki. Sve me to prošlo. Sada bih samo kad ideja sine zamutila, zamijesila, istresla, raširila, nemarno poslagala sastojke i već slijedeći trenutak uživala u mirisima i okusima još toplog deserta. Pravi primjer za to su galette pite koje nam uživanje mogu priuštiti u zaista bezbroj različitih boja i okusa.

Rolada s breskvama iz kompota
(6)
25min

Kolač koje su pekle sve mame i bake. Držao se zamotan u kuhinjsku krpu, namazan domaćim pekmezom. Pripada onim receptima koji su vječni i koji trebaju svima, koji se dijele i koji nikad ne izlaze iz mode.Današnji recept za klasik u novom ruhu donosi Ines Šaronić.

Desert u čaši s breskvama
(7)
20min

Desert u čaši s breskvama

Torta s domaćim breskvama, bademima i meringom
55min

Baš domaći đir. Čudesan spoj jednostavnih sastojaka a vrlo ukusna i jednostavna za napravit'.

Karpati s breskvama
1h 20min

Recept naše čitateljice Grozdane Ančić Robinić iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Index kuhinja

Zadnji PLACe Market: U petak na Dolcu gostuje restoran s Michelinovom zvjezdicom

Zadnji PLACe Market: U petak na Dolcu gostuje restoran s Michelinovom zvjezdicom

NAKON 30 održanih izdanja PLACe marketa, najpopularnijeg street food projekta, ovog se petka na Dolcu u Zagrebu održava posljednje ovogodišnje blagdansko izdanje ovog projekta, i to od 18 sati.
Na Adventu u Zagrebu možete probati hrpu burgera, imamo popis i cijene

Na Adventu u Zagrebu možete probati hrpu burgera, imamo popis i cijene

PROŠLI su ti dani kada se na Adventu od konkretnih jela mogla pojesti samo kobasica - gastro ponuda sada je raznolikija nego ikad prije, a postoji i puno kućica koje u svojoj ponudi imaju i burgere. Posjetili smo Fuliranje i Fooling Around u potrazi za burgerima, evo što se sve nudi.
Linzeri su nam omiljeni, imamo jedan odličan provjereni recept koji baš svima uspije

Linzeri su nam omiljeni, imamo jedan odličan provjereni recept koji baš svima uspije

LINZERI su još jedni prhki kolačići bez kojih ne možemo zamisliti blagdane. Nazvani prema austrijskom gradu Linzu, ovi keksići poznati su i pod nazivom linzer augen, što na njemačkom znači "linzer oči", a prave se od prhkog tijesta i džema.