Breskve su sočno i slatko voće koje simbolizira ljeto, a sezona im je u srpnju. Bogat su izvor vitamina, vlakana, antioksidansa i minerala. Mogu se jesti svježe, u slasticama, kompotu, od njih se prave džemovi, sokovi i sladoledi. U kulinarstvu se odlično slažu s biljkama poput mente i bosiljka, a od začina im odlično pristaju cimet i đumbir.
Sloj sočnog voća i mekanog biskvita postat će vaša najdraža ljetna slastica. Za pripremu vam treba samo 15 minuta vremena i nekoliko sastojaka. Poslužite uz kuglicu sladoleda po želji za dodatno osvježenje.
Breskve, bademi, med i vanilija - samo ovi sastojci su vam potrebni za fenomenalni osvježavajući desert. Na vam je samo da odaberete s kojim okusom sladoleda ćete ga poslužiti.
Galette su poznata francuska poslastica od prhkog tijesta u kombinaciji s raznim vrstama voća. Mi smo se odlučili za mirisne i sočne breskve jer je ljeto njihovo doba. Ovaj brzi i pristupačni klasik osvojit će vas na prvu. Lagano se servira, a miriše fantastično!
Ova osvježavajuća kombinacija rajčice i breskve je idealna za ljetne dane, ali i kao osvježenje nakon napornog dana ili vježbanja.
Osvježavajuća pita s kremom i svježim breskvama odlična je za popodnevnu kavu ili lagani desert nakon večere.
Knedla torta s breskvama i krušnim mrvicama jednostavno je preukusna, a možete ju pripremiti i s nekim drugim voćem, poput šljiva.
S vremenom nekako sve više volim "suhe" kolače, čak i voćne, s ponekim zanimljivim sastojkom i diskretnim tragom neke posebne arome koja će upotpuniti okus. I neka im izrada ne zahtjeva puno vremena, upotrebljenog posuđa, hlađenja do degustacije i slaganje savršeno izrezanih kocki. Sve me to prošlo. Sada bih samo kad ideja sine zamutila, zamijesila, istresla, raširila, nemarno poslagala sastojke i već slijedeći trenutak uživala u mirisima i okusima još toplog deserta. Pravi primjer za to su galette pite koje nam uživanje mogu priuštiti u zaista bezbroj različitih boja i okusa.
Kolač koje su pekle sve mame i bake. Držao se zamotan u kuhinjsku krpu, namazan domaćim pekmezom. Pripada onim receptima koji su vječni i koji trebaju svima, koji se dijele i koji nikad ne izlaze iz mode.Današnji recept za klasik u novom ruhu donosi Ines Šaronić.
Recept naše čitateljice Grozdane Ančić Robinić iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?
Baš domaći đir. Čudesan spoj jednostavnih sastojaka a vrlo ukusna i jednostavna za napravit'.