Torta knedla

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Torta knedla by Shutterstock Shutterstock

Knedla torta s breskvama i krušnim mrvicama jednostavno je preukusna, a možete ju pripremiti i s nekim drugim voćem, poput šljiva.

Sastojci

Broj porcija
12

Podloga

160 gkrušnih mrvica
60 gšećera
1 vrećicavanilin šećera
1 žlicacimeta
50 mlulja

Krema

500 mlmlijeka
80 ggriza
100 gšećera
2 vrećice vanilin šećera
0,5 vrećicepraška za pecivo
1jaje
50 gmaslaca
3 većebreskve

Priprema

1 Pripremite podlogu

Za podlogu od krušnih mrvica pomiješajte sve navedene sastojke i polovicu smjese utisnite u kalup za torte koji ste namastili i pobrašnili. Drugu polovicu ostavite za kasnije.


Ogulite breskve i narežite ih na kriške srednje debljine pa ih posložite na podlogu i ostavite sa strane.


2 Pripremite kremu

Od 150 ml mlijeka, griza, šećera, vanilin šećera, jajeta i praška za pecivo napravite smjesu, a ostatak mlijeka stavite kuhati.


Kada mlijeko zavre, dodajte mu smjesu od griza i kuhajte par minuta dok se ne zgusne. Na kraju umiješajte i maslac.


3 Ispecite tortu

Na podlogu i breskve rasporedite kremu, a na vrh kreme utisnite drugu polovicu smjese krušnih mrvica.


Pecite na 180 stupnjeva oko 45 minuta, a nakon što torta bude pečena i ohlađena, poslužite ju sa sladoledom od vanilije.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.