Vanilin rolice

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
45min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Vanilin rolice by Helena Pudić Helena Pudić

Preukusne rolice od vanilije i lisnatog tijesta.

Sastojci

Broj porcija
10
500 glisnatog tijesta
500 mlmlijeka
3žumanjka
2vanilin šećera
130 gšećera
1 žlicagustina
ekstrakt vanilije
1puding od vanilije
200 mlvrhnja za šlag

Priprema

1 Napravite kremu

Žumanjke i šećer umutite pjenjačom ili mikserom, dodajte im ostale sastojke i 200 ml mlijeka, sve sjedinite da nema grudica, a preostalih 300 ml mlijeka stavite kuhati. Kada mlijeko prokuha dodajte mu smjesu i miješajte dok se ne zgusne.


Prebacite u plastičnu posudu pa prekrijte prozirnom folijom da se ne stvori korica. U mlaku, skoro hladnu smjesu dodajte umućeni šlag te napunite rolice, a na kraju ih pospite šećerom u prahu.


2 Napravite rolice

Lisnato tijesto narežite na trakice, stavite malo ulja na ubrus pa lagano premažite kalupe, tijesto omotajte oko kalupa, stavite na papir za pečenje i pecite na 200 stupnjeva.


Umjesto kalupa sam koristila aluminijsku foliju. Komad folije podijelite na dva dijela i od kuta rolajte da dobijete mali tuljak. Nemojte pritiskati, samo omotajte trakicu tijesta oko folije, s tim da dolje napravite špic a gore da bude šire, kako biste mogli napuniti kremom.


Kada su rolice blago porumenile ostavite ih da se prohlade pa foliju polako izvadite.

Helena Pudić