Pita s orasima i pekmezom od šljiva bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
1h 10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Pita s orasima i pekmezom od šljiva bez glutena

Prefina prhka pita za ljubitelje oraha bez glutena, divan spoj oraha i pekmeza od šljiva.

Sastojci

Broj porcija
10

Tijesto

300 gbrašna bez glutena
100 gšećera u prahu
1 vrećicavanilin šećer
3žumanjka
150 gmaslaca

Premaz

150 gpekmeza od šljiva

Nadjev

3bjelanjka
80 gšećera
1 prstohvatsoli
1 vrećicavanilin šećer
150 gmljevenih oraha

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Pomiješajte brašno, šećer i vanilin šećer, napravite rupu i dodajte žumanjke koje ste s pjenjačom malo umutili, a maslac otopite pa dodajte i njega te žlicom sve sjedinite.


Umijesite tijesto rukama, a zatim ga podijelite na dva dijela - jedno neka bude malo veće, a drugo malo manje.


Veće tijesto utisnite na pleh za pitu, pokrijte prozirnom folijom, a manje tijesto formirajte u lopticu pa omotajte prozirnom folijom. Oba tijesta stavite u zamrzivač dok napravite nadjev.


2 Napravite nadjev

U bjelanjke dodajte prstohvat soli pa umitite snijeg, u snijeg postepeno dodajte šećer pa vanilin šećer i na kraju špatulom dodati mljevene orahe.


3 Složite pitu

Na pleh s utisnutim tijestom dodajte pekmez, ravnomjerno rasporedite pa dodajte nadjev od bjelanjaka i oraha, a tijesto koje je u loptici preko nadjeva ravnomjerno naribajte.


Pecite na 180 stupnjeva 30 do 35 minuta, do zlatne boje.