Krafne bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
3h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Krafne bez glutena

Ovih su dana svi ludi za krafnama pa evo recepta za krafne bez glutena u kojima mogu uživati svi.

Sastojci

Broj porcija
9
500 hbezglutenskog brašna
2jaja
100 grastopljenog maslaca
3 žlicešećera
1vanilin šećer
1 prstohvatsoli
200 mltoplog mlijeka
1 paketsuhog kvasca

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Kvasac stavite u toplo mlijeko sa žlicom šećera i pustite da se aktivira. Brašno, sol, šećer i jaja pomiješajte te dodajte rastopljeni maslac, a zatim i dignuti kvasac te zamijesite tijesto.


Ostavite na toplom mjestu da se diže sat vremena, a dignuto tijesto zatim premijesite na pobrašnjenoj površini te razvaljajte na debljinu od jednog centimetra.


2 Oblikujte krafne

Čašom na tijestu napravite krugove, stavite ih na pleh za pečenje i ostavite pokrivene još barem pola sata.


3 Ispecite

Ugrijte mast ili ulje te unutra ubacujte krafne. Pecite minutu-dvije sa svake strane, dok ne posmeđe. Pečene krafne punite po želji i pospite šećerom u prahu.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️