Cimet rolice bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
1h 10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Cimet rolice bez glutena
Cimet rolice bez glutena
Cimet rolice bez glutena
Cimet rolice bez glutena

Najmekše i najsočnije cimet rolice? Može! Evo recepta.

Sastojci

Broj porcija
9

Tijesto

300 mltoplog mlijeka
100 mltople vode
1 vrećicasuhog kvasca
2 žlicemeda
2 žlicevrhnja
1 žlicaruma
50 mlulja
500 gbrašna bez glutena
½ žličicesoli
½ žličicepraška za pecivo
1 vrećicavanilin šećer

Punjenje

50 gmaslaca sobne temperature
150 gsmeđeg šećera
2 žlicecimeta

Priprema

1 Napravite tijesto

Mokre sastojke pomiješajte s kvascem, zatim u posebnoj posudi pomiješajte suhe sastojke i na kraju sve to sjedinite i umijesite. Pokrijte i ostavite tijesto da se udvostruči, 30 do 45 minuta.


2 Premažite nadjevom i zarolajte

Tijesto premijesite i izvaljajte ga na 1.5 cm debljine na papiru za pečenje. Razvaljano tijesto premažite maslacem te posipajte šećerom i cimetom, zarolajte u roladu i režite koncem za zube.


3 Ispecite

Rolice poslažite na pleh jednu pored druge da se ne dodiruju i ostavite da se dižu još 15 minuta. Pecite 25 do 30 minuta na 200 stupnjeva.


Po želji pomiješajte šećer u prahu i žličicu vanilin šećera s malo mlijeka i prelijte preko cimet rolica.

Tonkin kutak bez glutena
Tonkin kutak bez glutena