Čupava prhka pita od jabuka i borovnica

Vrijeme pripremePriprema
50min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Čupava prhka pita od jabuka i borovnica
Čupava prhka pita od jabuka i borovnica
Čupava prhka pita od jabuka i borovnica

Jabuke i borovnice mogu biti predobar spoj u ovoj sočnoj piti.

Sastojci

Broj porcija
6
500 gbezglutenskog brašna
120 gšećera
250 gmaslaca
2jaja
500 gjabuka
300 gborovnica
1vanilin šećer
100 gšećera
malo cimeta

Priprema

1 Napravite tijesto

Od brašna, šećera, maslaca i jaja zamijesite glatko tijesto. Podijelite ga na dva dijela - veći dio stavite na hlađenje u hladnjak, a manji stavite u zamrzivač.


2 Napravite nadjev

Jabuke ogulite i naribajte te ih stavite dinstati sa šećerom dok tekućina ne ispari. Ohladite ih, a zatim ih pomiješajte s vanilin šećerom i borovnicama te pospite cimetom.


3 Ispecite

Donji dio tijesta razvaljajte na papiru za pečenje i stavite u kalup. Stavite nadjev i na njega naribajte manji dio tijesta. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a zatim smanjite na 180 i pecite 20 do 25 minuta. Pospite šećerom u prahu.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️