Kolač od mrkve i oraha bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 15min
KompliciranostTežina
Cijena
Kolač od mrkve i oraha bez glutena

Kolač koji ima bezbroj verzija i u svakoj je odličan! Isprobajte ga u mojoj verziji bez glutena.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

4jaja
220 gbrašna bez glutena
100 mlulja
100 mljogurta
150 gusitnjenih oraha
0,5 vrećicepraška za pecivo
1 žlicacimeta
250 gsitno ribane mrkve
1sitno ribana jabuka (po želji)
170 gšećera
2 vrećicevanilin šećera
1 vrećicadehidrirane narančine kore (ili naribana kora jedne naranče)

Krema

250 gmascarpone sira
250 gvrhnja za šlag
150 gšećera u prahu
1 žlicaarome vanilije

Priprema

1 Napravite kremu

Sve sastojke za kremu miksajte na najslabijoj brzini miksera pa još 3 do 5 minuta na najbržoj dok krema ne postane čvrsta, pokrijte folijom i stavite u hladnjak dok pripremite i ispečete biskvit.


2 Napravite biskvit

Odvojite žumanjke i bjelanjke, umutite snijeg od bjelanjaka, a u žumanjke dodajte šećer i vanilin šećere, mutite kratko pa dodajte preostale mokre sastojke.


Dodajte orahe pa mrkvu i jabuku, a zatim na kraju i brašno u koje ste dodali prašak za pecivo i cimet. Snijeg od bjelanjaka postepeno dodajte u smjesu i dobro sjedinite.


3 Ispecite i ohladite

Smjesu za biskvit prebacite u pleh i pecite na 180 stupnjeva 40 do 50 minuta. Nakon pečenja ohladite biskvit, premažite ga ohlađenom kremom i po želji ukrasite usitnjenim orasima.