Čokoladna rapsodija

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Čokoladna rapsodija by Shutterstock Shutterstock
Čokoladna rapsodija

Jeste li ljubitelji čokolade? Ako jeste, imamo recept za čokoladnu tortu bez glutena.

Sastojci

Broj porcija
10

Biskvit

4jaja
100 gšećera
200 gbrašna bez glutena
50 grastopljenog maslaca
3 žlicekakaa
1korica naranče
1prašak za pecivo
1 prstohvatsoli

Preljev

sok jedne naranče
150 mlmlijeka
1vanilin šećer

Krema

2pudinga od čokolade
3 žlicešećera
500 mlmlijeka
150 gmaslaca

Ganache

500 mlvrhnja za šlag
250 gčokolade za kuhanje

Priprema

1 Napravite biskvit

Rastopite maslac, odvojite bjelanjke od žumanjaka pa žumanjke izmiksajte zajedno sa šećerom. Smanjite brzinu na mikseru te umiksajte brašno, prašak za pecivo i kakao.


Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg s prstohvatom soli te lagano ih umiješajte u smjesu. Smjesu ulijte u kalup za pečenje te pecite 20 do 25 minuta na 180 stupnjeva.


2 Napravite preljev

Pomiješajte mlijeko i vanilin šećer, a pečeni biskvit zatim prelijte prvo sokom od naranče, a zatim i preljevom od mlijeka i vanilin šećera.


3 Napravite kremu

Pudinge skuhajte u 500 ml mlijeka, ohladite ih, a potom im dodajte maslac i dobro promiješajte. Kremu nanesite na biskvit.


4 Napravite ganache

Slatko vrhnje zagrijte (ali ne do vrenja) pa maknite sa vatre i dodajte mu čokoladu te dobro miješajte. Prelijte ga preko kreme pa tortu ostavite u hladnjaku na barem nekoliko sati.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️