Od brašna, maslaca, jaja, hladne vode i malo soli umijesite tijesto. Zamotajte ga u foliju i stavite u hladnjak na 40 minuta.
Odmoreno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi u oblik kruga, promjera 35 cm.
Breskve operite, odvojite koštice, narežite na kriške. Posipajte ih s šećerom, cimetom, vanilin šećerom i krušnim mrvicama. U smjesu dodajte i malo limunovog soka po želji radi bolje arome. Ostavite neko vrijeme, da se okusi prožmu.
Na razvaljano tijesto rasporedite nadjev tako da rub tijesta ostavite 2 cm prazan kako bi ga kasnije mogli presavinuti.
Prazne krajeve tijesta premažite umućenim jajetom, preklopite preko voća. Posuti s malo šećera koji će se karamelizirati tijekom pečenja.
Galettu stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20-25 minuta, dok tijesto ne dobije zlatnu boju.