Započnite s izradom kore. U posudi mutite maslac i šećer, oko 5 minuta dok ne postane kremasto. Polako dodajte brašno i sol dok se ne sjedini a zatim oblikujte kuglu i zamotajte u plastičnu foliju. Ohladite u hladnjaku dok pravite slastičarsku kremu.
Mlijeko stavite u lonac i zagrijte na srednje jakoj vatri. Dok se mlijeko zagrijava, u posudu stavite šećer, žumanjke i kukuruzni škrob. Umutite dok ne dobijete gustu, glatku smjesu. (Ako koristite ekstrakt vanilije, dodajte je u smjesu jaja). Čim mlijeko počne krčkati maknite ga s vatre. Polako ulijte otprilike polovicu vrućeg mlijeka u tankom mlazu u smjesu od jaja stalno miješajući. Dodajte smjesu jaja natrag u vruće mlijeko u lonac. Miješajte dok se ne počne zgušnjavati, oko 1-2 minutu. Kad se počnu javljati mjehurići smanjite vatru i kuhajte još 1-2 minute neprestano miješajući. Maknite s vatre i umiješajte maslac.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini tako da bude malo veće od vaše posude za pitu, debljine otprilike 1,5 cm. Lagano utisnite tijesto u posudu za pitu, obrezujući rubove kad završite. Dno kore izbodite vilicom da se ne digne. Pecite 10 minuta, a zatim izvadite iz pećnice.
Koru napunite slastičarskom kremom, a zatim posložite narezane breskve. Pecite 30 minuta dok breskve blago ne porumene na rubovima i dok slastičarska krema ne zakuha.
Poslužite na sobnoj temperaturi ili ohlađeno. Čuvati u hladnjaku do tri dana.
(po porciji)