Cobbler s breskvama

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 5min
KompliciranostTežina
Cijena
Cobbler s breskvama by Shutterstock Shutterstock

Sloj sočnog voća i mekanog biskvita postat će vaša najdraža ljetna slastica. Za pripremu vam treba samo 15 minuta vremena i nekoliko sastojaka. Poslužite uz kuglicu sladoleda po želji za dodatno osvježenje.

Sastojci

Broj porcija
9

Breskve

5breskva, oguljenih i narezanih na osmine
100 gšećera
¼ žličicesoli

Biskvit

70 gmaslaca
130 gglatkog brašna
120 gšećera
2 žličicepraška za pecivo
¼ žličicesoli
180 mlmlijeka
Cimet u prahu, po želj

Priprema

Breskve

1 Sjedinite sastojke

U lonac dodajte narezane breskve, šećer i sol te promiješajte da se sjedini.


2 Kuhajte

Kuhajte na umjerenoj vatri nekoliko minuta, dok se šećer ne otopi i breskve puste sok. Sklonite s vatre i ostavite sa strane.


Biskvit

3 Rastopite maslac

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Narežite maslac na komade i ubacite u kalup za pečenje 20 x 30 cm. Stavite posudu u pećnicu na 5 minuta kako bi se maslac rastopio. Kad se otopi, izvadite posudu iz pećnice.


4 Umutite smjesu

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Ulijte mlijeko i promiješajte dok se ne sjedini. Smjesu izlijte u tavu preko rastopljenog maslaca i zagladite površinu.


5 Rasporedite breskve

Po smjesi rasporedite breskve i sok koji su pustile. Po vrhu posipajte cimet ukoliko ga koristite.


6 Ispecite 

Stavite u pećnicu i pecite 40 minuta. Poslužite toplo, po želji s kuglicom sladoleda.


Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
326 kcal
Proteini
4 g
Masnoće
12 g
Ugljikohidrati
56 g
Kolesterol
33 mg
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.