Pečene breskve s glazurom od meda i sjeckanim bademima

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Pečene breskve s glazurom od meda i sjeckanim bademima by Shutterstock Shutterstock

Breskve, bademi, med i vanilija - samo ovi sastojci su vam potrebni za fenomenalni osvježavajući desert. Na vam je samo da odaberete s kojim okusom sladoleda ćete ga poslužiti.

Sastojci

Broj porcija
1
1breskva
1 mahuna vanilije
5sjeckanih badema
1 žlicacvjetnog meda

Priprema

1 Skuhajte preljev

Breskvu prepolovite i izvadite joj košticu. U manjem loncu zagrijte 50 ml vode, dodajte med i sjemenke mahune vanilije te kratko prokuhajte.


2 Pecite breskve

Prepolovljene breskve posložite na pleh obložen papirom za pečenje okrenute kožom prema dolje. Pecite ih 5 minuta na 150 stupnjeva. Izvadite pleh iz pećnice i prelijte ih smjesom meda, vode i vanilije te nastavite peći još 2 minute. Poslužite ih tople uz sladoled po želji.

Mate Janković
Mate Janković
Chef