Torta s domaćim breskvama, bademima i meringom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Torta s domaćim breskvama, bademima i meringom
Baš domaći đir. Čudesan spoj jednostavnih sastojaka a vrlo ukusna i jednostavna za napravit'.

Sastojci

Broj porcija
8

Tijesto

80 gmaslaca
60 gšećera
2žumanjka
80 gbrašna
½ žličicepraška za pecivo
30 gmljevenih badema
25 mlmlijeka
vanilija
rum
aroma gorkog badema
1 prstohvatsoli

Meringa

2bjelanjka
60 gšećera
60 gšećera u prahu
1 žličicaalkoholnog octa
25 gmljevenih badema

Priprema

1 Biskvit

Maslac i šećer miksati pa im dodati žumanjke i dobro promiješati. Dodati i sve ostale suhe sastojke a na kraju mlijeko i mirise.


U kalup staviti papir za pečenje i na njega tijesto u koje treba utisnuti breskve. Peći 25 min na 180°C.


2 Meringa

Bjelanjke istući pa dodati šećere a onda i alkoholni ocat.


Dobro miksati i dodati alkoholni ocat te lagano umiješati bademe.


Izvaditi torticu i staviti na nju meringu pa peći još 15 min na 200°C. Izgasiti i ostaviti u pećnici još 20 min. Ako pećnica jače peče već na pola pečenja prekriti papirom za pečenje.


Jaaako je ukusna. Dobar tek!

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog