Prhke štrudle s jabukom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
19min
Ukupno vrijemeUkupno
29min
KompliciranostTežina
Cijena
Prhke štrudle s jabukom
Prhke štrudle s jabukom
Prhke štrudle s jabukom by youtube
Prhke štrudle s jabukom

Obilježimo prvi dan jeseni jednom neobičnom pitom od jabuka. Oduševljena sam okusom i aromama - obožavam jesen i njene mirise i okuse. A vi? :)

Sastojci

Broj porcija
20

Tijesto

300 gglatkog brašna
1 žličicapraška za pecivo
70 gšećera
2vanilin šećera
1 prstohvatsoli
130 gmaslaca
2jaja

Punjenje

1 kgjabuka
40 gmaslaca
120 gšećera
1 žličicacimeta

Priprema

1 Napravite nadjev

Jabuke ogulite i nasjeckajte na kockice.


Jabuke pržite s malo maslaca te dodajte šećer.


Pržite jabuke dok ne puste sok i pirjajte dok sok ne ispari.


2 Zamijesite tijesto

Tijesto zamijesite od navedenih sastojaka (možete kombinirati pola ošto-pola glatko brašno ako želite).


Tijesto stavite u hladnjak 30 minuta.


3 Oblikujte štrudlice

Podijelite tijesto na dva dijela.


Razvaljajte prvi dio tijesta, stavite jabuke i zarolajte i stavite u hladnjak.


Isto radite s drugom polovicom tijesta.


Izvadite iz hladnjaka i stavite u tepsiju.


Prije pečenja ih malo izbockajte.


4 Ispecite

Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.


Kad se ohlade režite, posipajte šećerom.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)