Fritule chefa Damira Tomljanovića

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Fritule chefa Damira Tomljanovića by Ena Dragičević/Index Ena Dragičević/Index

Sudac MasterChefa s nama je podijelio recept za fritule i otkrio nam je sastojke i korake po kojima mu uvijek uspiju.

Sastojci

Broj porcija
20

Fritule

2jaja
360 mltekućeg jogurta
100 gkristal šećera
20 gvanilija šećera
12 gpraška za pecivo
20 mlrakije
1 prstohvatsoli
400 gglatkog brašna
naribana korica od jednog limuna
1 lbiljnog ili sojinog ulja
150 gšećera u prahu

Preljev

200 gkristal šećera
500 mlespresso kave
100 mlAmaretto Disaronno liker Originale
100 mlvrhnja za šlag

Priprema

1 Pomiješajte sastojke

Za fritule u jednoj zdjeli mikserom izmiješajte jaja, jogurt, šećer, sol, vanilija šećer i rakiju. Izmiješajte brašno i prašak za pecivo i dodajte smjesi. Sve dobro izmiješajte i dobit ćete glatku, ali gustu smjesu.


2 Ispecite fritule

Ulje neka bude vruće, ali ne vrelo. Malom žličicom oblikujte kuglice i spuštajte ih u ulje. Kada porumene, fritulice su gotove i pospite ih šećerom u prahu.


3 Napravite preljev

Za preljev u lončiću otopite šećer na laganoj vatri. Neka ima laganu boju karamela. Ulijte pripremljenu kavu i pustite da kuha. Kada dobijete teksturu gušćeg umaka, dodajte još liker i slatko vrhnje da dobijete željenu boju i ukus. Ako želite jači okus likera, manje ga kuhajte.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.