Breskvice

Vrijeme pripremePriprema
2h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Breskvice
Breskvice

Breskvice - tradicionalni kolač koji je obavezan u slavonskim svatovima i na blagdanskom stolu.

Sastojci

Broj porcija
70

Tijesto

500 goštrog brašna
2jaja
200 gšećera
100 gmasti
100 gmaslaca
0,5 vrećicepraška za pecivo
2 vrećicevanilin šećera

Punjenje

mrvice
džem
rum

Priprema

1 Napravite tijesto

Izmiksajte jaja i šećer, a zatim dodajte mast i maslac i dobro izmiksajte. Malo po malo dodajte brašno i zamijesite mekše tijesto. Ostavite tijesto da odmara pola sata do sat vremena.


Napravite male kuglice i slažite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite na 170 stupnjeva otprilike 10 minuta, a kada se ohlade, izdubite sredinu.


2 Napravite punjenje

Od ostataka smjese napravite punjenje i to tako da dodate džem i rum i dobro izmiješate.


Napunite breskvice i dekorirajte ih tako da ih cijele umočite u žutu boju, a zatim samo vrhove u crvenu boju. Uvaljajte ih u šećer.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)