Torta bez pečenja s kokosom i malinama

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Torta bez pečenja s kokosom i malinama by Marina Dekan Marina Dekan

U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? pronašli smo super recept za tortu bez pečenja s malinama naše čitateljice Marine Dekan.


Sastojci

Broj porcija
10

Podloga

300 gmljevenih keksa
2 žlicešećera u prahu
130 gmaslaca
200 mlsoka od naranče

Krema od kokosa

600 mlvode
2 vrećicepraška za puding okusa vanilije
6 žlicašećera
50 gbijele čokolade
100 gmaslaca
250 gkokosa

Voćni sloj

200 gmalina
5 žlicašećera
100 mlvode
2 žlicegustina

Glazura

100 gtamne čokolade
4 žliceulja

Priprema

1 Pripremite podlogu

Okrugli kalup obložite papirom za pečenje i pripremite podlogu od keksa. Možete koristiti bilo koje kekse i samljeti ih u blenderu, a možete kupiti i već mljevene kekse.


Pomiješajte sve sastojke, utisnite ih u kalup, poravnajte čašom i stavite u hladnjak dok pripremate kremu i voćni sloj.


2 Napravite voćni sloj

Za voćni sloj u zdjelu stavite 50 ml vode pa dodajte maline i šećer i pričekajte da smjesa zakuha. U 50 ml vode razmutite gustin i ulijte u kipuću smjesu.


Vruće maline prelijte preko podloge od keksa i ostavite na sobnoj temperaturi da se malo ohlade, a onda stavite u hladnjak dok pripremate kremu od kokosa.


3 Pripremite kremu

Za kremu od kokosa pomiješajte 500 ml vode i šećer. U ostalih 100 ml vode pomiješajte puding pa uspite u kipuću vodu sa šećerom. U vrući puding dodajte maslac i čokoladu pa miješajte do kompaktne teksture.


Kremu ostavite da se potpuno ohladi. Ohlađenu kremu razmutite mikserom pa postupno dodajte kokosovo brašno. Rasporedite je preko malina pa ostavite preko noći u hladnjaku.


4 Prelijte glazurom

Sljedeći dan otopite čokoladu i prelijte je preko torte, ostavite da malo očvrsne, a zatim poslužite tortu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.