Lidijina makovnjača

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Lidijina makovnjača by Lidija Vulic Curic Lidija Vulic Curic
Lidijina makovnjača by Lidija Vulic Curic Lidija Vulic Curic
Lidijina makovnjača by Lidija Vulic Curic Lidija Vulic Curic
Lidijina makovnjača by Lidija Vulic Curic Lidija Vulic Curic

Recept naše čitateljice Lidije Vulić Ćurić iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
12

Kvasac

70 mlmlijeka
20 gsvježeg kvasca
1 žlicabrašna
1 žlicašećera

Tijesto

240 gglatkog brašna
75 gotopljenog maslaca
50 gšećera u prahu
1žumanjak
1vanilin šećer

Nadjev

150 gmljevenog maka
120 gmljevenog šećera
1vanilin šećer
50 mlprokuhanog mlijeka
30 gotopljenog maslaca
2 žlicemarmelade od marelice
malo ruma i limunove korice

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Za jednu štrucu potrebno je prvo dignuti kvasac, i to tako da pomiješate kvasac, mlijeko, šećer i brašno, pa ostavite na toplom.


Zatim, kad se zapjeni, dodajte ostale sastojke za tijesto i zamijesite i ostavite da se digne, mada se tijesto i ne digne nesto previše.


2 Nadjenite

Razvaljajte na papiru za pečenje 30×35 cm, premažite nadjevom pa zarolajte obje strane, prenesite s papirom u kalup (32×12 cm).


3 Ispecite

Pecite na 180 stupnjeva oko 35 minuta. Štrucu prije pečenja premažite umućenim žumanjkom i 1 žlicom mlijeka. Pečenu štrucu premažite maslacem.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.