Tri leće bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Tri leće bez glutena
Tri leće bez glutena

Tri leće ili tres leches jedan je od najsočnijih kolača - evo recepta u bezglutenskoj verziji.

Sastojci

Broj porcija
6

Biskvit

6jaja
100 gšećera
200 gbezglutenskog brašna
1vanilin šećer
1prašak za pecivo

Preljev

400 mlslatkog vrhnja
800 mlobičnog mlijeka
300 mlkondenziranog mlijeka
karamel

Priprema

1 Napravite biskvit

Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite ih u čvrsti snijeg. Dodajte obje vrste šećera i dobro ih umiksajte, a zatim dodajte jedan po jedan žumanjak. Na kraju umiješajte brašno s praškom za pecivo.


2 Ispecite

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a smjesu za biskvit prebacite u kalup. Pećnicu smanjite na 180 te kolač pecite 20 do 25 minuta. Pečen kolač ostavite da se prohladi nekoliko minuta.


3 Dodajte vrhnje u kalup

Izvadite biskvit iz kalupa te ga izbockajte na više mjesta vilicom, a u kalup ulijte slatko vrhnje. Vratite biskvit u kalup na način da je ono što je bilo dolje sada gore.


4 Napravite preljev i ohladite

Napravite preljev od dvije vrste mlijeka i prelijte preko kolača. Kada kolač počne upijati preljev, namažite ga karamelom i stavite na hlađenje. Poslužite uz sladoled od vanilije.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️